nu hittar ni mig på devote :

reikaochjag.devote.se !

BYTER TILL DEVOTE

jag har bestämt mig för att byta till devote, mycket roligare sida och den krånglar mycket mindre än vad blogg.se gör! För ett tagsen funkade det inte att se min statistik på flera dagar, sen har även annat krånglat.
så det kommer att bli; reikaochjag.devote.se
flyttar imorgon!

min bakning i bilder!


mer bilder.


tidsinställt, gårdagens ridpass:

som sagt det gick inte så vidare bra, fick henne inte mellan hand och skänkel alls. dock var hon fin lite då och då.
försökte få henne så lång och låg som möjligt.

Elwis 3 år

Grattis min lille gosenalle! ♥ 


Godmorgon

mår bättre idag, snart ska jag dra ut och sola på baksidan och senare ska jag och mamma till överby, hör av mig senare!

Grymt trött och nere....

hej! Ridningen gick sådär, hon var fin stundvis men jag känner att något fortfarande inte stämmer riktigt, magkänsla jag får helt enkelt. och så mår jag grymt dåligt eftersom vi ska sälja reika till sommaren då jag ska flytta upp till Dingle i höst och gå naturbrukslinjen. uschuschusch, tänk om man kunde trolla...

vill ha kvar mitt hjärta föralltid. :'(
finaste.


dagens lilla shopping.

Schabrak: Djur & fodermagasinet
Bett: Djur & fodermagasinet
Dressyrgjord: Hööks
är helnöjd. dock var jag inte det i början då vi först var på hööks och dom inte hade bett i reikas storlek, så himla typiskt.. aja, tur att vi drog till Brätte och kikade!
senare ikväll ska jag ta ett dressyrpass i paddocken, ska försöka få pappa/mamma att filma och ta kort.
Vi hörs då, tjing !

Sadeln..

sadeln var verkligen skön att rida i och jag tyckte den såg ut att ligga bra på henne också, får låna denna sadel tills nästa onsdag och då ska jag antagligen ta hem ett par till för att ha något att jämföra med, men som sagt, tycker denna sadeln var väldigt skön och såg ut att ligga bra på henne.
Imorgon ska jag med pappa till stugan under förmiddagen till efter middag någongång, hööks ligger ju nära så då funderar jag på att dra in dit och handla något :)
Här kommer lite bilder från dagen!

...

kom hem från hedmans för en stund sedan, tyvärr var inte ägaren där utan hon var iväg på sadelprovning. och hon hade tagit med sig bland annat två sadlar jag var intresserad av, aja. det var en annan tjej där som ringde henne och frågade vilken sadel som skulle kunna passa reika, så vi fick iallafall med oss en.
ska strax dra till stallet, vi hörs ikväll !

godmorgon.

vaknade för en halvtimme sen, jag och vickan planerar dagens ridning men det går inget vidare bra då paddocken inte är ledig då vi tänkt rida, ajaa. jag får ta och rida ut istället. sadlar ska iallafall provas idag!
nu måste jag börja göra mig iordning för jag ska vara hos henne kl 11 med hanna också, vi ska göra klart NO arbete som vi ska redovisa nästa tisdag.
hörs när jag är hemma igen förmodligen, tjing!

otur som vanligt

ridningen gick åt skogen idag med trots att hon fått sina tänder fixade. imorgon kommer vi antagligen låna hem några sadlar härifrån och se om hon går bättre, för jag känner att det inte är något som inte stämmer..
vi hörs imorgon igen, har absolut ingenting att blogga om.

sommarväder!

hej! har solat hela förmiddagen med hanna, snart kommer mamma hem och då drar vi till stallet, är grymt taggad idag nu när tandläkaren fixat räkans tänder. får se om mamma filmar/tar kort!
hörs senare :)
-
vintern 2009

äntligen hemma !

hej, har varit i stallet idag väldigt många timmar, har ridit ut med vickan i 2 timmar (dock stannade vi vid sjön och ville få i dom lite), sen så gjorde jag iordning allting, mat och så. och sen var det dags att knalla bort till cattis och rogers stall (där paddocken ligger) för tandläkarbesök! både reika och janne skötte sig finemang och det gick smidigt. Tandläkaren sa att hon var väldigt vass och att det kommer göra stor skillnad i ridningen, det hoppas jag verkligen nu, blev genast grymt taggad! synd bara att hon ska vila imorgon :(
på Torsdag ska jag och pappa till stugan och ta Hööks på vägen så jag får köpt mig ett Nova bett som aldrig blev av i förrgår, eftersom dom inte hade sånna bett på granngården.
nu kommer snart hanna och vi ska dra oss ut på en powerwalk, och sen ska hon sova här, får se om jag är aktiv ikväll.. om inte, så förstår ni varför.
ha en go dag, vi hörs!

snart drar vi oss mot Granngården, sen stallet!

har förberett och tagit med mitt tredelade bett så vi ska kunna veta vilken storlek vi ska köpa sen, himla tråkigt om det skulle bli fel. aja, nu ska jag byta om sen är det dags att åka, vi hörs i eftermiddag med lite bilder förhoppningsvis!

Elwis och Reika.

Reika och Elwis är super kompisar, så fort vi kommer till stallet springer Elwis till henne och börjar slicka henne på mulen, haha såå sött! kan filma idag och visa er..
en av mina favoritbilder på dom två ihop, 12 augusti 2009.

reikas form..

jag har märkt att reika inte ens vill gå i form längre, hon tar aldrig stöd på bettet längre.. har faktiskt märkt att hon har varit mycket bättre i ridningen förr och jag vet inte vad som gör att hon inte går i form längre? om jag tar lite mer i tygeln så drar hon bara ut nosen och stannar eller bara segar. så sjukt jobbigt. aja, ska ju köpa nytt bett och testa så idag får vi se hur hon blir i ridningen då..
2 mycket tydliga exempel på att hon inte vill gå i form (detta är för någon månadsen);
och en gammal bild från 2009, här ser man tydligt att hon går bättre.

Muskelskillnader i bilder

gammal - nyare - nyast.
hon har fått en helt annan rumpa !

Nova Bett..

någon som har erfarenhet av Nova bettet? ska köpa det imorgon bitti påväg ut till stallet och sedan köra ett lättare dressyrpass och känna på hur hon reagerar på bettet. ska bli väldigt spännande..

film från dagens löslongering!

Reika var lite småseg idag, och inte alls så alert för mina signaler men det kan inte gå perfekt varje dag!
och min "röst" låter ju väldigt fin också, haha..
http://www.youtube.com/watch?v=hwKNgJyXXDw
(gick inte att bädda in klippet..)

bilder från idag på min fina.


mot stallet!

snart bär det av till stallet, dock blir jag bara avsläppt som sagt..
jag vet inte om jag ska löslongera innan och sedan hoppa eller bara köra löslongering.. är sugen på att hoppa men det blir väldigt bökigt om jag ska bygga fram hinder med Reika i handen, aja hittar nog någon lösning. film ska ni iallafall få i eftermiddag så håll utkik runt 3-5!
ikväll blir det grillning med familjen, supermysigt.
aja jag återkommer när jag är hemma igen, ha en go Lördag :)
år 2009 - kickiträning!

äntligen !

inte försän nu kunde jag se den nya designen. men iallafall, nu är allt på plats och jag är riktigt nöjd med designen denna gång, färgerna blev snygga ihop osv. hoppas ni gillar den lika mycket som jag! imorgon då jäklar ska ni bli bombade med inlägg! ;)
bjuder på två bilder på mina små prinsar. puss på dom!
Godnatt!

Krångel med den nya designen..?!

åh blir så sjukt trött på blogg.se, har precis blivit klar med allt kodande och fixande med bloggen och nu när jag ska gå in för att se resultatet visas den gamla blåa designen? så less..
kanske byter till devote om ett tag, mycket smidigare uppbyggt.
aja, får väll hoppas på att ni kan se den nya designen. Headern finner ni längst ned i detta inlägg!
imorron funderar jag på dressyr+hoppning lite var. varken mamma eller pappa kommer vara med när jag rider så jag kommer inte kunna bli fotad eller filmad. möjligtvis om jag drar med mig lilla filmkameran och ställer på staketet eller nått liknande, ni får se imorgon vad jag hittat på för något!
nu ska jag fortsätta kolla runt på bloggar, chatta och bara njuta av första dagen på påsklovet.
Glad Påsk på er i förskott! ;)

resten av bilderna

min handställning är förj*vlig men jag jobbar på det, har grymt svårt för händerna och balansen spc i vänster varv! allt känns så himla fel och jag får inte till det.

bilder..

smakprov,,

Dagens ridning!

hej! började att löslongera och det gick suveränt, körde ingen dominansträning utan motionerade mest henne och värmde upp innan jag skulle börja rida. sen när jag red så gick det sisådär.. endast galoppen var okej, eller ja jag fick kämpa för att ens få henne i form.. hon är ingen lätt häst må jag säga. hade inte heller några handskar idag och det är så himla äckligt att rida utan tycker jag. aja, imorgon har hon vilodag och på Lördag ska jag nog skritta ut en sväng :)
hanna var med idag och tog lite kort och filmade som jag ska visa er sen, men nu till pannkakorna som mamma lagar - mums!!
återkommer :)

Pigg men dutti ponny!

hejhej. idag drog jag och pappa till stallet, jag hade planerat att löslongera, vilket jag gjorde.
redan när jag startade kände jag att hon var väldigt pigg och ville trava hela tiden i skritten, så det blev lite träning på att få henne att skritta istället för att trava. sen upp i trav, en smackning räckte för att hon skulle sätta fart i ett friskt tempo. Fick jobba med att få henne i lite lugnare tempo sedan men det var lite kämpigt, så jag lät henne rulla på. Sen när det var dags för galopp gjorde jag det såkallade "pussljudet" och direkt började hon galoppera, utan att använda spöt eller "jaga upp" henne lite. och vad hon galopperade! hon ville aldrig stanna, även när jag gjorde "prrr" ljudet så saktade hon inte av utan bara samlade galoppen, vilket var rätt härligt att se, att hon hade sån framåtbjudning! det är verkligen inte likt henne att galoppera så samlat, så nu får jag fortsätta jobba på det :)
jag försökte gång på gång att få in henne till mig i mitten, så jag ställde mig och tittade ner i backen, och ibland tog hon ett par steg till mig fast sedan fortsatte hon gå runt mig.. jag höll på en hel timme! hon ville bara springa och springa.. sista gången jag stannade fick jag ställa mig lite framför henne (fast fortfarande innenför spåret) så att hon stannade, och så gick jag fram och klappade henne på huvudet, sen vände mig och gick till grinden, och då hade jag henne efter mig! så jag nöjde mig så.. mitt mål är att få henne att komma ända fram till mig utan att jag ska gå fram och klappa henne före.
det där blev en riktigt lång text.. men det är vad jag tränat Reika på idag, och det blev väldigt lyckat.
körde även vändning när hon galopperade , och när hon vänt pussade jag upp henne i galopp igen!
alltså; en pigg och lydig ponny med mycket framåtbjudning.
reika, jag, och elwis i höpåsen, hans favoritställe ;) han brukar alltid slicka reika på mulen när hon tar ner huvudet för att ta hö, och sen när hon har tagit upp huvudet och äter så hoppar han upp och försöker fånga strån från hennes mun! hahaha, måste filma er och visa någon dag, ska försöka fixa det i helgen, han är så charmig haha!

regniga sverige.

hej! har varit hemma nu en stund, skoldagen vart riktigt seg och på hemvägen gick jag hem i pissregnet i vårjackan. så mitt hår var sådär lagom blött när jag kom innanför dörren. aja, nu ska jag sitta inne resten av dagen och bara njuta av att sitta inomhus och slippa gå ut, för reika har vilodag idag nämligen..
och imorgon är det löslongering som gäller igen!

medan jag ändå sitter här och deppar över vädret kan jag ju ändå trösta mig med att kolla på bilder på vårt hotell vi ska bo i när vi drar utomlands i juli. Vi valde Turkiet och det är självaste Alanya vi ska åka till, så efterlängtat!!



Populär, nyligen renoverad hotellanläggning bestående av nio byggnader, belägen på Alanyaklippan med en enastående utsikt över Kleopatrastranden. Trevligt och fräscht poolområde med två pooler (båda ca 80 m2) och solstolar samt poolbar. Två restauranger med à la carte och bar.
-

låter ganska lockande just nu, ganska...

uteritt idag

det blev en uteritt idag på sammanlagt 1 timma och 20 min. red runt Öresjö, mamma tog en cykel och följde med sen bytte vi fordon hehe :) räkan va lite envis och ville mer än gärna galoppera fortare än jag bad henne göra, hade ju tänkt träna lite samlad galopp men den idén fick jag snabbt utesluta haha..
mamma la upp en stor pinne på vägen som jag sedan hoppade över haha, eller ja skuttade över.
film orkar jag tyvärr inte bjuda på idag. har SO prov på torsdag och så måste jag även duscha, usch..
är grymt trött och det skulle inte sitta fel att va nyduschad och redo för sängen nu, men icke..
min fina hopp(?)ponny.. haha. hoppning är egentligen det hon är bäst på, hennes släkt är hopp pollar hela högen!

hej!

ännu en solig och skön dag i Trollhättan!
ska ut och sola litegrann sen drar jag och mamma till stallet, ska rida ut med vickan idag. får se om det blir bilder eller film :)
ha det gött !

hoppetosserna!

film från gårdagen då jag och hanna fick rycket och sätta upp en massa hinder hahaha. enjoy!

knopparna..

här är två steg från när jag knoppar (ignorera stubben på andra sidan, den är ju inte vacker precis):
1. delar in manen i någorlunda lika tjocka delar.
2. sen flätar jag dom, börjar alltid från manken och uppåt.
3. till sist rullar jag upp dom. tog aldrig bild på resultatet utan ni får se resultatet på porträtten jag fotade på henne;
som sagt jag gjorde inte så noga idag då jag ville komma ut och rida och inte stå och söla, sen har en knopp åkt ur också men whatever, hehe..

Dagens ridpass...

dagens ridpass kan beskrivas som katastrof, ingenting funkade och jag känner att jag behöver hjälp av tränare.
kommer nog snart att köra igång med Göran igen, det ser jag verkligen fram emot.
ni kan även få lite bilder från dagen. Valde att knoppa idag, dock blev de inte så fina eftersom jag inte gjorde så noga + att hennes underbart fina stubb på ena sidan har växt ordentligt nu. Faktiskt så väljer jag att spara den så den tillslut lägger sig, för jag tycker det är bättre så än att hålla på att klippa och klippa jämt.
Kommentera gärna och ge kritik, men var inte för hårda bara hehe. :)

Godmorgon!

hej. tråkigt men sant, så är det redan söndag.. ska iallafall göra det bästa utav denna dag. Vädret är ju faktiskt rätt fint idag med. ska även rida sen, tror jag kör dressyr och sen lite hoppning, ska jobba henne i väldigt låg och lång form idag har jag tänkt mig. Vi får se om mina föräldrar har lust att ta lite kort och filma!
vi höres när jag är hemma igen!
min fina, april 2010. 

Godnatt. ♥

nu ska jag lägga mig. filmen på hundarna får ni imorgon. glöm inte - den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)
nu ska jag krypa ner under täcket med denna mysiga sockersöta varelse. 


supeer!

löslongeringen gick super! roger kikade lite och sa vad jag skulle göra och sånt, det gick bra!
det negativa var att hon aldrig kom in till mig i mitten utan stod bara och kollade på mig, men hon var ändå nära. så roger sa till mig att jag skulle gå fram och klappa henne på huvudet och sedan gå iväg, och då följde hon efter mig iallafall. duktig tös jag har! så söt är hon när hon står och kollar på mig och har örat mot mig hela tiden!
jag får ta och filma någon dag.
förresten har jag några filmsnuttar från idag då jag och hanna hoppade med hundarna, så himla söta är dom!
kan visa er senare ikväll :)
vi höres, för nu ska jag snart äta grillat! Ha en fin kväll gott häst-folk! :)
bild från 2007, första året ihop med Reika.

underbara sol

hej! har spenderat hela dagen ute i solen och har fått lite färg, nu jäklar är jag taggad inför sommaren!
om en timme eller två drar jag och pappa till stallet, kör longering idag. och jag ska ta användning era tips nu i veckan. tack till er som kommenterade. :)
och nu - maat!
random bild på reika då hon var fruktansvärt fin i hullet, sommaren 2009..
visst, bilden kan tyckas framföra henne som väldigt kraftig, eftersom hon trampar under med inner bakben, Men, här kan jag bjuda på en till bild som inte är taget i samma ögonblick som ovan, fast från samma ridpass..

fredag och sol!

hej på er.
varit lite oaktiv men har verkligen inte haft/tagit mig tid till att blogga.
igår löslongerade jag reika och träna lite dominansövningar, hon var verkligen envis och ville aldrig komma in till mig som satt i mitten av rundkorallen. så jag fortsatte köra runt henne lite till, flera gånger om.. men tillslut kom hon allt in till mig, så söt är hon!
idag är jag ledig från stallet och imorgon ska jag antingen rida ut eller löslongera henne igen.
har bestämt mig för att longera oftare då hon är väldigt klen nu och hon markerar nästan i början av varje ridpass i ena varvet för att hon antagligen inte orkar bära upp både henne själv och mig där uppe. så jag väljer att dra ner lite på ridningen och köra mer träning för henne då jag inte sitter på henne. hon är även jättelätt och lydig att longera, tror faktiskt att hon tycker det är roligt också så jag ska köra på detta ett tag.
sen har jag och mamma sagt att vi ska dra ner på kraftet och öka på med höet, då hon är så himla klen på bogpartiet och rumpan.
här har ni några bilder från olika tider som visar Reikas hull:
har era hästar också varit såhär slanka? och isåfall, vad tycker ni att jag ska ge henne för att få henne att bli rundare?

dagens ridning..

hej! dagens ridning var inge vidare. ett såntdär pass jag vill lägga bakom mig. började "dressyra" lite men kände att jag red som en kratta och Reika gick med baken innanför spåret med framdelen på spåret och tvärtom, verkligen ingenting funkade idag tyvärr. men nu har reika gått så bra det sista så idag var det väll antagligen dags för en dålig dag.. på Hööks idag köpte mamma ett nytt regntäcke till busan, som vi provade på henne idag och det satt som en smäck. skönt de!
bild;

hemma från Torp.

hej igen! kom nyss hem från Torp, köpte två st paket med blingbling. den ena va med blandade storlekar.
nu ska mamma slinga håret på mig så jag hör av mig ikväll. ska ju dra och rida sen. hoppas på bilder/film!
fick även en fråga;
svar; hon är en Newforet på endast 144 cm! :)
ses!

Mot Torp köpcentrum!

godmorgon. vakna 9 redan så jag bestämde mig för att gå upp och följa med mamma och pappa till stugan & torp.

ska in på biltema och köpa strasstenar (blev tipsad av Linn, dressyrmupparna och piffa upp min utrustning lite.

ska även gå med mamma in på Hööks, får se om jag hittar nått snyggt :)

 

bild lånad av: dressyrmupparna.se


Godnatt!

nu ska jag lägga mig. dagen har spenderats i göteborg med familjen, fick dock inget köpt, tråkigt..
imorron eftermiddag ska jag till stallet och då kommer jag att be mamma/pappa fota och filma,
då jäklar ska ni få se på Reika hur hon har förändrats i kroppen och överhuvudtaget, hon är en helt annat häst att rida nu! såå kul. taggar morgondagen, vet dock inte vad jag ska hitta på, kanske dressyr med lite bommar och studs!
godnatt vi höres imorron :)
bild på lilla Räkan förra veckan, så skönt väder!

oaktiv..

ej igen! nu tar jag och kör igång med nya tag, förvänta inte er världens bästa uppdatering, även jag går i skolan, rider och har massa annat att syssla med än att sitta och blogga. dessutom har jag en annan blogg också..
www.emmabeatricesvensson.devote.se
kommer föra in nya kategorier såsom dagens ridpass, lösgörande-stärkande övningar och massa annat skoj.
hoppas ni hänger på och följer min blogg!
tänkte visa er en av mina absoluta favorit hästraser - nämligen PRE:n! är helt superkär i deras gång, galoppen ska vi inte snacka om..
ett perfekt exempel (denna går mkt bakom lod och krullar ihop sig men)
http://www.youtube.com/watch?v=UcgWwvpV-pc
bildkälla: Google.se

RSS 2.0