fredag och sol!

hej på er.
varit lite oaktiv men har verkligen inte haft/tagit mig tid till att blogga.
igår löslongerade jag reika och träna lite dominansövningar, hon var verkligen envis och ville aldrig komma in till mig som satt i mitten av rundkorallen. så jag fortsatte köra runt henne lite till, flera gånger om.. men tillslut kom hon allt in till mig, så söt är hon!
idag är jag ledig från stallet och imorgon ska jag antingen rida ut eller löslongera henne igen.
har bestämt mig för att longera oftare då hon är väldigt klen nu och hon markerar nästan i början av varje ridpass i ena varvet för att hon antagligen inte orkar bära upp både henne själv och mig där uppe. så jag väljer att dra ner lite på ridningen och köra mer träning för henne då jag inte sitter på henne. hon är även jättelätt och lydig att longera, tror faktiskt att hon tycker det är roligt också så jag ska köra på detta ett tag.
sen har jag och mamma sagt att vi ska dra ner på kraftet och öka på med höet, då hon är så himla klen på bogpartiet och rumpan.
här har ni några bilder från olika tider som visar Reikas hull:
har era hästar också varit såhär slanka? och isåfall, vad tycker ni att jag ska ge henne för att få henne att bli rundare?

Kommentarer
Postat av: Nina p

Hej fin blogg ,

just nu har jag frågestund på min blogg släng gärna in en fråga så svarar jag på den när jag fått tillräkligt med frågor :)

2011-04-08 @ 19:15:02
URL: http://nnnppp.devote.se
Postat av: Malin

vilken snygg liten pålle du har! när jag skulle bygga upp min ponnys muskler fodrade vi med Grov, innehåller proteiner och grejjor :)

2011-04-08 @ 19:42:55
URL: http://somethingfun.devote.se
Postat av: elin

min häst hade också väldigt olika kroppsformer.. på vintrarna bruka hon va väldigt slank och på somrarna fet och massa muskler. Men sen fick vi tips om att låta henne ha fri tillgång till hösilage under vintern och ha matolja i kraftfodret, då gick hon upp i vikt och va jämn och fin året runt. :)

2011-04-08 @ 19:47:37
URL: http://eliincorell.devote.se
Postat av: Smilla

NÄr jag tog över ponnyn såg hon ut så där och hade 0 muskler men de som hjälper är att rida longera och PROMENADER jag tog och sprang med hästen typ 2km och de funk jätte bra på ett år var hon en ny häst. De var doc 4 årsedan men jag skulle nog köra på samma. Men inte dra ner på kraften utan rida rida rida:)

2011-04-08 @ 20:21:32
URL: http://skrivhalda.devote.se
Postat av: FIA

När jag började bygga muskler på ponnyn var det mycket mycket mycket backträning som gällde! Vi började i en ganska platt backe och gick uppför och nerför (jobbade lite samtidigt såklart) och gick gradvis upp lite i hur brant det var i backen. fungerade riktigt bra på min, men jag vet inte hur det är för andra...

2011-04-08 @ 20:22:59
URL: http://oxer.blogg.se/
Postat av: rebecca

hur gammal är hon?

när min häst var runt 4-5 år var hon också slank eller hur man ska säga. Men hon har aldrig markerat något så jag har ju kunnat träna hennes styrka på ryggen.

Har ni varit och kollat henne så att det inte är något fel och om hon inte är tillräckligt stark nog. Tycker jag det låter bra med att longera. Tömkörning är nog nästan bättre. Men vill man inte göra det kan man ju longera med pessoalongering. :)

2011-04-08 @ 20:27:10
URL: http://rebeccaandersson.devote.se
Postat av: Sofia

Att klättra mycket/gå i branta backar är jättebra träning för dem och de tycker dessutom oftast att det är kul att rida ut så prova det! Hästen jag rider på nu har jättemycket energi! 4 årig arab/welsh och långa uteritter gör susen!

2011-04-08 @ 21:00:36
URL: http://urmittperspektiv.devote.se
Postat av: beatrice

tack för alla tips!!





Rebecca: Hon fyller 15 år detta året så hon är inte ung :)

2011-04-08 @ 21:28:55
URL: http://reikaochjag.blogg.se/
Postat av: Ida

Fin blogg :)

2011-04-08 @ 22:35:19
URL: http://ipeterson.blogg.se/
Postat av: Michelle

Jätte fin blogg du har och häst med<3

2011-04-09 @ 18:06:09
URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0